foto1.jpg foto2.jpg foto3.jpg

Goese Mixed Hockey Club

De mooiste hockeyclub van Zeeland

 

Medische zaken & veiligheid

De Goese Mixed Hockey Club doet er alles aan spelers en speelsters op een zo veilig mogelijke manier hun spel te laten spelen. We proberen zo actief mogelijk zeker te stellen dat alle leden tijdens training en wedstrijden hun bitje en scheenbeschermers dragen en dat keepers voorzien zijn van veilige bescherming. Maar begeleiders en trainers kunnen uiteraard niet alles controleren. Het is van groot belang dat ouders en kinderen ook hun eigen verantwoording nemen.

Uiteraard beschikken we over de nodige EHBO voorzieningen voor behandeling van lichte blessures en verwondingen.

Melding ernstige ongevallen en hoofdblessures

Wanneer er tijdens een training of wedstrijd sprake is van een ernstig ongeval of hoofdletsel dient de coördinator het bestuur te worden geïnformeerd. Volgens een verplichte procedure moet de club dit melden aan de KNHB, zodat zij het ongeval kan registreren. De KNHB kan met die geregistreerde gegevens verder onderzoek doen naar het verder verbeteren van veiligheid in het hockey. Na registratie ontvangt de melder of het slachtoffer een enquête. Door middel van de enquête wil de KNHB meer inzicht krijgen in het ontstaan en de gevolgen van ernstig hoofdletsel.

Wij rekenen tot de slachtoffers van ernstig hoofdletsel alle slachtoffers met diagnoses zoals een hersenkneuzing, hersenletsel, fracturen van de schedel of hersenschudding. Ernstig hoofdletsel dus, waarbij behandeling door een specialist noodzakelijk was.

We gaan er in beginsel vanuit dat de coach op de hoogte is van deze situatie en dat de coach dit meldt bij het bestuur. Echter, om er zeker van te zijn dat het bestuur geïnformeerd is, willen we graag dat ouders dit ook aan ons melden. Het bestuur draagt dan zorg voor melding aan de KNHB.

Meldingen graag aan [email protected] met vermelding van naam en team speler, omschrijving van het ongeval en de blessure en de huidige situatie.

 Voorkomen is beter dan genezen!

Het is verplicht om tijdens trainingen en wedstrijden scheenbeschermers en een gebitsbeschermer te dragen. Doe je dit niet, dan mag de trainer, scheidsrechter of coach je uit de training of de wedstrijd halen en mag je niet verder spelen  

Contact

Adres
Sportpark Het Schenge
Geldeloozepad 5i
4463AJ

Postadres
Zonnebloemstraat 32
4461PL, Goes
KvK 22032239

Sponsoren